Gazonaanleg

Na het afvoeren van puin en andere obstakels voeren wij zonodig grond aan of af. Als optie kan dan de grond-kwaliteit nog verbeterd worden door toevoeging van tuinaarde en/of bemesting.Vervolgens frezen wij de ondergrond van uw toekomstige gazon.

Het is van groot belang dat uw gazon in een iets aflopend vlak komt te liggen ofwel onder afschot ligt.
Dit zogenaamde egaliseren is specialistisch werk en vergt veel ervaring.
Door het leggen van vele duizenden vierkante meters grasrollen in de afgelopen jaren bent u bij ons verzekerd van een optimaal ge√ęgaliseerd gazon.
Vervolgens leggen wij de grasrollen in een voorgeschreven verband.
Als laatste rollen wij het gras nog aan met de graswals om minimale oneffenheden te voorkomen en de hechtingskans te maximaliseren.
Dan is het de beurt aan u om ons laatste advies uit te voeren.
Gedurende de eerstvolgende 2 weken dient u het gras namelijk met een bepaalde regelmaat te voorzien van water wat uiteindelijk resulteert in een perfect gazon.

Ook kwalitatief hoogwaardig kunstgras kunnen wij voor u leveren en leggen.

Beplanting

De beplanting in de borders kleed de tuin in eerste instantie aan. Met het kiezen van de juiste soorten beplanting heeft u bijna het hele jaar door wel ergens bloemen in de tuin. De indeling van de wintergroene beplanting is voor het winteraanzicht erg belangrijk. Ook de bladvormen en de volwassen groottes van de beplanting zijn punten waar van te voren rekening mee gehouden dient te worden. Indien nodig maken wij dan ook een duidelijk beplantingsplan.